Kotlety rybne w płatkach kukurydzianych
-1 kg filetów z ryb
- ząbek czosnku
- 1 cebula
- pęczek pietruszki
- 1 jajko
- minimum 2 szklanki płatków kukurydzianych
- szczypta: startego świeżego imbiru, bazylii, tymianku, słodkiej papryki
- około 2 łyżek bułki tartej
- sól, pieprz
Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na patelni. Filety mielimy, odsączmy z wody i dodajemy drobno posiekaną natkę pietruszki, przyprawy, czosnek, jajko oraz bułkę tartą. Mieszamy wszystko, aby się dobrze połączyło. W razie potrzeby dodajemy trochę więcej bułki, żeby mięso było odpowiednio zwarte. Obtaczamy w płatkach kukurydzianych i smażymy.
Smacznego!
P.S. Z frytkami domowymi i surówką z kiszonej kapusty smakuje wyśmienicie.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz